Podmladak

Filed in Podmladak by on November 6, 2015 • views: 871

Podmladak sekcija Planinarsko sportskog kluba Balkan

Od 2013. godine, klub radi na promociji planinarstva u osnovnim školama. U 2014. godini ostvarili smo uspešnu saradnju sa OŠ “Mihailo Petrović Alas”. Planinarstvo je ubačeno u vannastavni program, osnovana je planinarska sekcija “Alas”, 38 učenika su članovi našeg planinarskog kluba, svakog meseca organizujemo po jednu jednodnevnu akciju za učenike.

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Planinarskog saveza Beograd, PK Balkan je organizovao promociju planinarstva u tri osnovne škole: OŠ „Vuk Karadžić“ (zajednička promocija sa PK „Radnički”), OŠ „Desanka Maksimović“, OŠ „Aleksa Šantić“ i na sajmu sporta koja je organizovana u SC „Olimp“ na Zvezdari.

Sajam-sporta-SC-Olimp-1


Cilj promocije planinarstva u osnovnim školama je da što više dece izvedemo u prirodu, promovišemo zdrav život i podmladimo planinarsku organizaciju.

Ovako smo počeliPoziv

Promociju planinarstva u osnovnim školama započeli smo u saradnji sa PK „Radnički“ . Na promociju su pozvani roditelji i deca, pozivu se odazvalo 50 zainteresovanih učenika od četvrtog do šestog razreda, odzivom dece  bili smo veoma zadovoljni. Drugu promociju oranizovali smo na sajmu sporta u SC „Olimp“ na Zvezdari. Štand smo opremili propagandnim materijalom, velikim banerom sa fotografijama, teničkom planinarskom opremom a najmlađeg – najuspešnijeg planinara Bogdana Mihajlovića opremili kao pravog planinara. Štand PK „Balkan“ je bio veoma posećen. Za vreme održavanja Sajma u klub se učlanilo troje učenika.


Promocija-OS-Aleksa-Santic-Kaludjerica


 

Comments are closed.

X