DRMANOVINA – 19. 1. 2019.

Filed in Arhiva by on June 5, 2018 • views: 1181

PSK Balkan vas vodi na vrh Grad. Pridružite nam se! 🙂

Na samom jugu Valjevskih planina nalazi se Kosjerska kotlina i grad Kosjerić. Kosjerić je najsevernija opština u Zlatiborskom okrugu, u zapadnom delu Srbije. Reljef sačinjavaju sama kotlina, kao i vrhovi Subjel, Grad i Crnokosa. Kraj je bogat izvorima i vodotocima, a brojne doline garantuju prelepe pejzaže.

 

PROGRAM AKCIJE:

subota, 19. januar
06.30h     Polazak od Hrama sv. Save, ulice Skerlićeve ili u 7.00 h sa železničke stanice Prokop
09.30h     Očekivano vreme dolaska u Kosjerić, početak uspona sa 420 m n. v. Kolskim putem, preko Drmanovine do  brda Grad (1022 m n. v.). Povratak sa Grada u Kosjerić.

Dužina pešačenja od 15 do 17 km, sa ukupnim usponom od oko 600 m, a najviša tačka je brdo Grad sa 1022 m nadmorske visine.

OPREMA: prilagođena vemenskim uslovima

ISHRANA: iz ranca; postoji mogućnost nabavke hrane u prodavnici ili pekari u Kosjeriću

TROŠKOVI: 1200 dinara za prevoz minibusom (ili vozom onoliko koliko bude koštala povratna karta Beograd – Koserić – Beograd)

VAŽNE NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom, imejlom ili lično utorkom u prostorijama PSK „Balkan“ u SC „Olimp“, ulica Vjekoslava Kovača br. 11, lokal 2; uz prijavu dostaviti ime i prezime, broj telefona, broj planinarske kartice i naziv kluba čiji ste član

VODIČ: Milanka Arsić; broj telefona: +381 64 182 44 40; imejl adresa: milanka.arsic@gmail.com

 

Comments are closed.

X