KRALJEVAČKI OZREN – 18. 12. 2021.

Filed in Akcije, Planinarenje by on January 5, 2021 • views: 435

Ozren je naziv za nekoliko planina u Srbiji. Jedna od planina ovog imena nalazi se južno od Kraljeva, a severno od daleko poznatije planine Stolovi. Na istoku je ova planina ograničena rekom Ribnicom, a na zapadu se prostire do reke Ibar. Najviši vrh takođe nosi naziv Ozren i visok je 956 m. Ostali viši vrhovi su Karaula (904 m) i Lipar (835 m).

Ozren (foto: Vecko Lukovic; izvor: Google Earth)

 

PROGRAM AKCIJE:

subota, 18. decembar

– polazak u 6.00 časova iz Skerlićeve ulice u Beogradu

– vožnja auto-putem do Preljine i dalje pored Kraljeva i manastira Žiče do mesta odakle polazimo na uspon

– uspon iz doline Žičke reke do vrha Karaula (904 m)

– nakon pauze nastavak pešačenja grebenom do najvišeg vrha Ozren (956 m)

– od najvišeg vrha Ozrena pešači se preko vrha Vitoš (754 m) do vrha Strmenica (679 m)

– od Strmenice se spušta u dolinu Žičke reke, gde se završava tura

– povratak za Beograd

dužina staze je oko 15 km, ukupan uspon oko 1000 m (isto toliko i spusta)

 

OPREMA: standardna planinarska, topla, prilagođena vremenskim prilikama (poneti kabanicu, gamašne, rukavice, kapu, čeonu lampu, rezervnu majicu, obuću i čarape)

HRANA I VODA: iz ranca

TROŠKOVI: 1800 dinara (akontacija za akciju je 1000 dinara i plaća se prilikom prijave); instrukcije za uplatu akontacije možete pročitati OVDE

VAŽNE NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost i planinarsko iskustvo; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu; u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu jer novac ne može biti vraćen ili iskorišćen za drugu akciju; za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja; svi učesnici akcije u obavezi su da se pridržavaju propisanih mera prevencije (nošenje maske u prevozu)

INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom, imejlom ili lično u prostorijama PSK „Balkan“; uz prijavu dostaviti broj telefona, broj planinarske kartice sa plaćenom članarinom za tekuću godinu i naziv kluba čiji ste član

VODIČ: Milanka Arsić; broj telefona: +381 64 182 44 40; imejl adresa: milanka.arsic@gmail.com

 

Comments are closed.

X