VUKAN – 2. 1. 2019.

Filed in Akcije, Arhiva, Planinarenje by on October 17, 2018 • views: 236

Pridružite nam se na prvoj akciji koju organizujemo u 2019. godini!

Veliki Vukan (825 m), Mali Vukan (752 m) i banja Ždrelo

Homoljske planine pripadaju grupi Karpatsko-balkanskih planina. Prostiru se pravcem zapad-istok u živopisnim predelima istočne Srbije. Veliki Vukan je jedan od najlepših vrhova na Homoljskim planinama. Iako nije preterano visok, pogled sa stena Velikog Vukana je nezaboravan, jer obuhvata širinu gustih šuma i retkih sela. Zajedno sa Malim Vukanom i Ježevcem ograničava Gornjačku klisuru koju je prosekla reka Mlava. Gornjačka klisura, zvana i Kapija Homolja, popularana je destinacije za sve ljubitelje prirode.

 

 

Banja Ždrelo nalazi se na 170 m n.v, u podnožju Homoljskih planina. Centar sadrži akva-park sa toboganima i  7 otvorenih i zatvorenih bazena sa termalnom vodom temperature 30-40 stepeni. Wellness centar opremljen je turskim kupatilom, saunom, solarijumom i slanom sobom, kao i odlični restoranom.

 

PROGRAM AKCIJE

sreda, 2. januar 2019.

Polazak iz Skerlićeve ulice u Beogradu u 7.00 časova.

Dolazak u selo Ždrelo oko 10 časova i priprema za pešačenje. Pešačenje započinjemo makadamskim i zemljanim putem, a zatim dobro markiranom stazom kroz šumu dolazimo do prevoja. Izlazak na Veliki, a zatim i Mali Vukan. Povratak istim putem. Dužina staze oko 14 km, a uspon oko 650 m. Tura nije teška, pa je idealna za one koji počinju sa planinarenjem.

Vožnja do banje Ždrelo gde će oni koji to budu želeli moći da se kupaju. Cene ulaznica možete pogledati klikom OVDE.

Povratak za Beograd.

OPREMA: primerena vremenskim uslovima (rukavice, kapa, kabanica, gamašne, rezervna odeća i obuća)

TROŠKOVI: 1300 dinara; akontacija za akciju je 800 dinara

NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom, imejlom ili lično utorkom u prostorijama PSK „Balkan“ u SC „Olimp“, ulica Vjekoslava Kovača br. 11, lokal 2; uz prijavu dostaviti ime i prezime, broj telefona, broj planinarske kartice i naziv kluba čiji ste član

VODIČ: Zoran Živanović; broj telefona: 064 295 64 69; imejl adresa: zokizivanovic@gmail.com

 

Comments are closed.

X